Fórum: Colanion

Lino levele

Dátum: 2013.04.07 | Feladó: Archie (Lino levele)

Sziasztok!

Nem tudom, hogyan folytathatnám a történetet. Sokat gondolkoztam rajta, de sajna nem tudom, h mit kezdjek vele. Bárhányszor indítom el a bandát, h most már végre találkozzunk azzal a nyamvadt Tanácsossal, mindig letérünk az útról.. :D Oda fogunk érni valaha?:D Vagy ezt senki se akarja rajtam kívül? Mert akkor nem erőltetem.. :D

Csak, h értsétek, miért mondom:
Először elküldtem mindenkit a térre, ahol ő is volt, de onnan elteleportáltátok.
Aztán leküldtem mindenkit a barlangba, leálltunk a tükrökkel szórakozni.
Végül meg kimentünk abból barlangból, ami egyenes út lehetett volna a Tanácsoshoz...:D
Az ostrommal is mehettünk volna tovább, de most meg vmi kisfiú tartja fel a dolgokat..
Félre ne értsetek, nem az a bajom, h nem úgy folytatódnak a dolgok, ahogy én akarom, hisz tudom, h ez csak játék, de kezd kicsit céltalan, súlytalan lenni.
15-20 rész óta csak kergetjük a Tanácsost, de nem kezdünk vele semmit, ez így gáz..
Nem halad előre a történet.
Új karakterek szempontjából is kezd túl zsúfolt lenni a sztori, már nem tudom követni, h ki kicsoda..

Minden esetre mivel a Tanácsos Ároné, nem akarok jobban belekontárkodni.
Lehetséges lenne, h most az egyszer cseréljünk helyet?
Most Áron jönne, és utána én.
Így nem tudok semmi értelmeset írni, töltelék részt meg már nem akarok, ennyire közel a végéhez.
Remélem megértitek :S Bocsi a rinyáért :D

üdv:
Lino

Re:Lino levele

Dátum: 2013.04.07 | Feladó: Archie

No, mivel ebbe mindenkinek jó beleszólni, Lino utólagos engedelmével átirányítanám ide a beszélgetést.

Leírom az én véleményemet az "ügyről" :D

1. Kié a Tanácsos?
Sajnos vagy nem sajnos, de itt egy kis kavarodás történt akkoriban, amikor Jocc nem Colát pár hónapig: azt hittem, van egy "szabad" Toborzó, akit eredetileg nem is a Tanácsosként képzeltem el (ezért volt az esetlen megvilágosodás a barlangban Tyraellel), nekem pedig lett volna egy Toborzóm Valorianban. Ezt azonban vállalom, azzal a fenntartással, hogy valószínűleg visszaolvasva Aigor néhány belső monológja így értelmetlenné válik, azonban mindezt ráfoghatjuk a Tanácsos bűbájára, aki a levéllel Káposzd óta elég rendesen felborogatta szegény lovag elméjét.
TLDR: A Tanácsos legyen hát az én Toborzóm, és így engedelmetekkel a maradék dupla részekre nagyobb beleszólást kapok a sorsát illetően.

2. Részemről az lenne a terv (és ezt már mondtam többeknek is), hogy a Tanácsost a II. fejezet végére elkapjuk (megöljük, bezárjuk, megtérítjük, fene se tudja). Eddig e terv ellen csak Bencének volt kifogása, aki szerint ez túl korai. Bence, szólj pár szót a Tanácsos érdekében, kérlek :D

3. Amennyiben beleegyeztek az elfogásába, akkor szerintem a Lino által felvetett aggályok még épp időben érkeztek, de nem kell túlbonyolítani az esetet. Dupla részek jönnek, 5x3000 karakter, ami egy jól megtermett novella az LFG-s pályázaton (ott 5K-20K az elvárt karakterszám). Ennyibe simán belefér a likvidálása.

4. Jöjjön egy kis ellenvetés, és néhány érzékenyebb részlet, Lino kérlek ne vedd bántásnak az észrevételeimet :)
a.)Tehát: 15-20 részt szánni egy nagyhatalmú mágus elfogására úgy, hogy közben mindenki igyekszik a saját dolga után is (Jocc csak a legutóbbi részben fonódott össze az eseményekkel, Erisz is a szellemeivel gyakran van mellékvágányon) nem olyan sok. Ha visszaemlékeztek, valós időben hónapokat harcoltunk az I. fejezet végén a Willow tanyán, mégis meg voltunk elégedve a végkifejlettel. Igaz, ott a fejezet végén volt idő egy kis lecsengésre (mint egy jó film végén), itt ez most nem fog megadatni, ebben mindnyájan bűnösek vagyunk, talán főleg én, hogy nem vettem át a kormáynyrudat a saját Tanácsosom ügyében (ennek okait lásd fentebb).
b.) A tér és a beszéd valóban megoldás lehetett volna, ott szerény személyem visszavonult. Ennek egyetlen oka volt, Willow gazda visszatérése, amit nem tudtam hogyan értelmezni, és úgy tudom, te is csak bedobtad őt a történetbe magyarázat vagy valami folytatás-terv hiányában. No nekem ez nem feküdt, ott egy picit visszaesett a kedvem, de Bence megoldotta egy ügyes huszárvágással. Utána elteleportálta a Tanácsost, ami talán nem volt szerencsés, de annyira nem került messze, hogy ez gondot okozott volna.
c.) A barlangban Erisz maradt le elsőnek, ezzel magunkra hagyott minket, akkor ne csodálkozz, hogy mentünk a magunk feje után :D a Tükörszobát én kifejezetten élveztem, Oggal remekül egymásra hangolódva írtuk meg az eseményeket.
d.) a kisfiú sztem nem tartja fel a dolgokat, a névtelen szereplők bevonása szükséges ahhoz, hogy tömeget jelenítsünk meg a papíron (a sok nevesített új alakról a kövi pontban írok). Most épp lemesélik az ostromot, bejön egy kis csetepaté, aminek a vége simán lehet a Tanácsos halála. Sztem ez jó irányba megy perpillanat, de Lino, abban igazad van, hogy koordinálni kell, ha szeretnénk kerek befejezést.
d.) A sok nevesített új karakter: ez is igaz, szűk a karakterkorlát ahhoz, hogy ennyi szálat vigyünk bele. De valljuk be, ebben mindenki ludas :) Emlékszem a rejtélyes íjász arcra, akinek a nyílvesszeje végül a főbíró szobrában landolt. Ott van Raul, aki nem mellékszereplő, de már pártucat rész óta és pár hónapja nem hallottunk felőle, egyszerűen nincs rá alkalom. Ott vannak a szellemek. Darchon távoli emberei (a farkasa perpill nem is tudom, hol maradt le). Jocc számtalan karaktere. Hisson felől se hallottunk régóta. Én is inkább összeolvasztottam egy kellemetlen megoldással a Toborzót és a Tanácsost, hogy ne nyúljon el nagyon a dolog. Szegény Belthrand komámról és a valoriani szálról esélyem sincs mesélni :D Tény, hogy gyakran sok új ember szövődik be a történetbe, ez mindannyiunk feladata, és egyben ez a legnehezebb ebben a műfajban. Mindannyian szeretnénk belevinni saját elképzeléseinket, de kénytelenek vagyunk reagálni a mások döntéseire is. Valahol azonban ez adja a varázst: olyan ez, mint az élet. Van azonban egy megoldási javaslatom: szerintem azért érezzük most soknak a mellékszereplőket, mert Colanion legnagyobb városában vagyunk hónapok óta. Itt sok ember fordul meg a karaktereink körül, nagy a "tömeg". Szerintem a harmadik fejezetben, ha a Tanácsosnak vége, vágjunk megint neki a vadonnak, ahol picit csillapodnak a külső ingerek és van lehetőség egymásra figyelni, sötét barlangokban kóborolni, öten-hatan kalandozni a színes tájakon. Jót fog tenni a mesének, aztán ha megint nyüzsgésre vágyunk, irány egy újabb lakott település!

Asszem hirtelen ennyi a reakcióm, meghallgatnám mindenki véleményét, aztán ha Lino kérése még mindig áll, akkor megcserélhetjük a sorrendet.

(Apropo Lino, nem leszel ma este? Beszélnék veled)

üdv: Archie

Re:Re:Lino levele

Dátum: 2013.04.08 | Feladó: Lino Natsumi

Szia:)

Köszi, h felvetetted a levelem a fórumba!

Ma nem biztos, h leszek, de holnap mindenképp. Illetve még a héten próbálok jönni, de elég nagy a kavalkád, majd elmesélem.

A Tanácsos végül mégsem a Toborzód? Azt hittem, de szerintem mindenki. Sebaj, ezen lehet javítani, pl.: h kiderül, h csak neki jelent, eljátssza, mintha ő lenne a toborzó, közben vki irányít a háttérből vagy ilyenek, szóval ezt még százféle módon ki lehet javítani, ha szeretnéd. :) Természetesen mindannyian támogatnánk benne. Ez így nem is lenne gáz, mert minden városban vannak pletykák, fals infók, sőt, szándékosan keltett hazugságok, amikkel elfednek dolgokat. Minden esetre bocsánat a félreértésért :D

Rault egyenlőre feleslegesnek tartottam, ezért is raktam mellékvágányra, de idővel (jókor - jó időben) kijátszom majd a Raul kártyát, mert van 1 remek tervem, hogyan hozzam elő. Szóval ez a hallgatás most szándékos. Am is túl sok fele futnak a szálak, Erisz történetét is nehezen bontakoztatom ki, hát még, ha közben őt is irányítani kell - és mivel 2 külön helyen vannak, ez igen problémás lenne...

Természetesen a szellemes dolgok Erisszel mellékvágány voltak, de ezeket direkt azért tettem bele, h közben ne csak én formálgassam a történetet. Nem azt akartam, h végig én mondom az utat, a tértől, a barlangon át a palotáig, ti pedig csak bábként folytatjátok az elképzeléseket - ez szerintem senkinek se tetszene, mivel egy játék az egész. No meg egy rég elvarratlan szálat is javítani kellett, a képzeletbeli nő esetét, és az egész szellemes mizéria kapóra jött.

Egyébként nem is ezeken a mellékvágányokon van a fő hangsúly, mint a tükrök, vagy a teleportált Tanácsocs - az igazi bajom az volt (ahogy azt írtam is), h nem láttam azt, h lehet folytatni, nem látom az összefüggéseket. Maguk az írók sem tudták szerintem, h folytathatnák, és ez már baj. Nem mondom, h mindig előre kell tervezni 2-3 résszel, de amikor ennyi nagyobb volumenü újdonság jön be a történetbe, akkor már illik előre tudni, mit kezdünk velük, mert különben értelmetlen lesz az egész. Nyilván én sem tudom mindig, h mit kezdek azzal, amit beleírok - néha pl.: csak feldobok egy magas labdát és azt várom, h a következő mit tud kezdeni vele :D. Azonban kell 1-2 jól megtervezett dolog is, amit már 2-3, neadjisten 4-5-10 rész múlva is tudsz folytatni - ez a fő szál.
No és engem ez zavart, úgy láttam csak beírva lettek időhúzásnak, de nincs konkrét céljuk, nincs fő szál, csak sok megoldásra váró mellék, amivel maga az író se tudja, h mit kezd legközelebb :S

Re:Lino levele

Dátum: 2013.04.08 | Feladó: Ogresta

De jó, van tehát fórum is :)

A Tanácsos elteleportálása nekem sem tetszett, mivel akkor már nem volt túl sok rész hátra.
A barlangban éppen az maradt le, akinek köszönhettük a barlangot. Ez is egy mellékszál.
A tükrös terem egy védelmi vonal a Tanácsos által felállítva. Ha belegondolsz, akkor egy gonosz csaknem engedheti meg magának, hogy a hősök csak simán a szobája előtt lehessenek holmi alagúton keresztül. (Kivétel Darth Vader, ő kétszer is megengedhetett magának ilyen bakit...láthattuk mi lett a vége...)
Aztán már tényleg úton voltunk, de a felszínre miért mentünk, megint nem értem.
De ha már így alakult, kissé bemutattam a harcot. A fiú egy teljesen névtelen forloni fiú, aki volt olyan kedves és segített egy bajba jutott már eleve vérző embertársának legyőzni a nagydarab katonát, aki rátámadt.

Összegezve tehát mindannyiunknak megvan a saját hibája a történetben, és valahol látni kell azt is, hogy mindegyiknek megvan a maga oka is. Magam részéről egyiket sem tartom időhúzásnak, mindegyik kis mellékszál elejtett egy-egy morzsát, amik később fontosak lehetnek, még ha most a Tanácsos legyőzésében nincs is komoly szerepük.

Pont ezek miatt a szükséges mellékszálak miatt érezhető, hogy talán nem kellene megölni a fejezet végén. Már tényleg nemsok van hátra. A sietség szerintem nem tesz jót sem a történetnek, sem az érthetőségnek.

Megoldási javaslatok:
1, Sietünk, megöljük a Tanácsost. Problémát okozhat, hogy el van rabolva az íjász fickó által. Plusz ugyebár mégiscsak egy nagyon erős, és komoly illuzionistáról van szó.
2, A Tanácsos elmenekül (teleportál; illuzionistaként eltűnik, majd Forlon más részén felbukkan; onnan hajóra száll, ellovagol, elgyalogol, kocsira ül és elmegy stb.) Ez egy fokkal rövidebb megoldás, mint az első, nincsenek meg azok a buktatók, mint az elsőnél. Menekülése okot adhat a vidéki kalandoknak. Ráadásként Áronnak megmaradna egy toborzó akár Valorianban (ha épp oda menekül).
3, Ez talán elég abszurd. Nem 100 részes lenne a fejezet, hanem több, amíg el nem távolítjuk a Tanácsost. Ekkor nem kéne nagyon loholni. Simán beleilleszthetőek a szellemek, további illuzionista csapdák, pár nagy varázslat, és némi lecsengés is. Még Áron egy cikkben leírta Colanion jogrendjét, esetleg az is előkerülhetne.

Az utolsó két lehetőség szerintem teljesen jó, nincs sietség és nem kell összesűríteni az eseményeket.

Üdv.:
Og

Forloni Hírmondó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Archienak
(Kóbor Kószák - bajkeverők vagy átutazók?)

ÚÚÚ:D Ez nagyon jó volt! Nagyon tetszett. A leírás korhű, na és azok a nyilatkozatok.. hát azokon meghaltam:D főként Tintás Bobén, aki a neve alapján nem biztos, h megbízható forrás.. ha értitek a célzást...:D Lényeg a lényeg, hatalmas gratuláció és nagyon várom a folytatást! :)

Re:Forloni Hírmondó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Archie

köszi az értékelést a cikkről! Örülök hogy tetszett

Megnyitó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Legyen ez a felület a Colanionnal kapcsolatos ügyeké.
Ez csak egy csevegő felület a Colanionról, ergo a történet folytatásait NE ide írjátok!

Új hozzászólás hozzáadása

Fórum: Általános dolgok

Fejléchez

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Ogresta

Az alsó hat kép remek lett. Nem lehet őket egy gif fájllal egyberakni, és úgy betenni fejlécnek?

Re:Fejléchez

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Ezen filóztam én is. Készítettem már én is gifet, de a mostani gif készítő progim nagyon lerontja a minőséget, pöttyös lesz, stb. Ha sikerül vmi jobbat találni, akkor majd teszek egy próbát vele. :)

Re:Re:Fejléchez

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Ogresta

Mail-re feltöltöttem három gifet, különböző időbeállításokkal. A minősége jó.

Ami még probléma, hogy felül csak egy szűk sáv van, és abba nem igazán fér bele.

Re:Re:Re:Fejléchez

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Ne haragudj Og, de ennek a minősége egyáltalán nem jó.
Pont az a baja, amiről én is írtam a fentiekben, így én is meg tudtam volna csinálni, de ez így csúnya.

Egyébként sajnos nem működik a gif sem.
Ami a szűk sávot illeti, illene, ha az oldal támogatná a fejléc méretezését, személyre szabását. Majd vmikor belenézek a forráskódba, mert máshol nincs rá megoldás, szóval gyanús, h csak ott tudnám módosítani.
De ennek így van értelme? Úgyse megy...

Re:Re:Re:Re:Fejléchez

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Készítettem egy másik képet, ahelyett, hogy az előzővel szenvednék.

Fórum és képek beállítás

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Íme a végeredmény!
Bízom benne, hogy mindenkinek tetszik ez a beállítás.

Az eddigi beszélgetéseket mind átmásoltam ide (kivételt képez a főoldal fóruma, az szerintem úgy jó, ahogy van).
A képgaléria eltávolított fórumának beszélgetései is meg vannak itt. Igyekeztem, h semmi se vesszen el.
Szerintem így a legátláthatóbb, ha mindent egy helyre rakunk.
Természetesen előfordulhat, hogy nem gondoltam mindenre, így ha vkinek van még fórum téma ötlete, azt kérem jelezze!

Fórum és képek beállítás

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Ha bárkinek akad még érdekes screenshotja a diabloból, vagy egyéb játékból, ne rejtegesse őket, inkább ossza meg! :)

Kérdés (főként Archie-hoz szól, mert ő teremtette meg az alapokat): milyen típusú képek jöhetnek még ide a screenshotokon kívül? Bármi? Csak mert vannak képek a Colanion menüben is, gondolom az oda tartozók nem ide jönnek. Lehetséges, h ezen a menün belül is érdemes lenne kategorizálni a képeket a jobb átláthatóság érdekében, vagy nem tudom... De ha kategorizálunk, lehet, h mindent ide kéne zsúfolni, így a Colanionból is átrakni ide a képeket. Oda meg a történetet másolnánk be, vagy csak a fantasy világ alapját. Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Help :)

Re:Fórum és képek beállítás

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Archie

Nincs tiszta elképzelésem. Vagy cakkundpakk töröljük a Képgaéria menüt és minden más menünek lenne képek almenüje, vagy pedig mindenhonnan ide tesszük kategorizálva a képeket.

Ugyanez a kérdés a fórumra is vonatkozik, bár abból inkább az első megoldást favorizálom, mivel úgysincs olyan mint régen a páholyban, hogy kiírja, hol van olvasatlan üzenetünk. Így egy fórum menübe ömlesztve kevésbé nézegetnénk, mintha az amúgy minket érdeklő aloldalon véletlen rábukkannánk. Mondjuk így meg sokszor szét van szórva az info, eh.. nem egyszerű :)

Re:Re:Fórum és képek beállítás

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Szerintem ez lenne a jó megoldás:

1. A fórum kérdése
Minden kis fórum átkerül a "Fórum" menüpont alá, ahol azonban témákra bontva lesz több kis fórum is, tehát átlátható. Szerencsére enged több fórum modult is berakni 1 oldalra, úgyhogy ezzel szerintem teljesül mindkét feltétel. Annyi kell csak, h ha vki ír, bizonyosodjon meg arról, h jó helyre írja-e, és ezzel meg van az is, h minden fórum 1 oldalon van, de a témák mégsem keverednek. Egyetlen oldalsó fórum maradna meg, a kezdőlapi "Hírek, Ötletek".. vagy vmi ilyesmi neve van. A lényege az oldallal kapcsolatos fejlesztésekről hírt adni, tehát nem itt tárgyalnánk ki, h milyen lett pl.: a legújabb Forloni Hírmondó, ide csak annyi kerülne: "Új cikk a Forloni Hírmondóban. Véleményeket a Fórum menüpont alá írjátok."

2. A képek kérdése
A legtöbb képet a "képek" menüpont alá lenne érdemes száműzni, ahol szintén kategorizálás lenne. Persze nem mindent, van 1-2 kép, ami inkább a díszítés céljából van fent, ez értelemszerűen maradna a saját menüpontjában.

3. Colanion
A "Colanion" menübe jó lenne felrakni a teljes történetet, cikkenként, tehát nem lenne 200 km hosszú lefelé az oldal, csak listázva lenne, h "01 - Archie, 02 - Lino Natsumi, 03 - Ogresta stb" és a listákba belekattintva válna olvashatóvá az aktuális iromány.

Linonak

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Archie

Remek lett a sok fejlesztés a honlapon, köszi a munkát!

1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Fórum : Diablo

Diablo Páholy

Dátum: 2014.01.08 | Feladó: Beckett

Üdv Kollégák!
Archie-vel találtuk meg egymást a diablohungary.hu-n.
Neki már szóltam a dologról, de ha nincs ellenvetésetek, szeretnék beszállni a csapatba.
Unom a bnetes lagokat, a rohanást és a temérdek űberhülyét.
Lehet, hogy hozok pár arcot a múltkól: MadJani, Vasek, Des. Legalábbis szóltam nekik.

Re:Diablo Páholy

Dátum: 2014.01.08 | Feladó: Üdv!

Anno a Páholyon mi nem nagyon beszélgettünk(emlékeim ugyan vannak rólad:D de úgy komolyabb "barátság" nem alakult ki) Ellenvetésem nincs csak majd akkor kell találni valami új "fórumfelületet" a hamachi helyett

Re:Re:Diablo Páholy

Dátum: 2014.01.08 | Feladó: Bence

az üdv egyenlő Bence...:D

Trinity Duel

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Bocsánat, a tegnapi szedett-vetettségemért, de azért nagyon igyekeztem. A meccs pedig nagyon izgalmas volt, várom a folytatást.:)

Trinity Duel és egyéb örömök

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Archie

Juppí!
Több okom is van örülni,
1. valaki használja a fórumot
2. Rajtam kívül már 2-en szavaztatok itt balra
3. Lino is felkészült a viadalra
4. Bence hogy megmondta, hogy 20 run kell! Tessék, huszadjára esett egy szép Fal.

A többiek dropjának ismeretében majd kikalkulálunk valami ösztönző ám igazságos jutalomrendszert.

Trinity Duel

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Kész a 20 counti run, s ezzel az én belépőm :)

A következő rúnák estek:
1. Dol, Eth, Ral
2. Eld, Nef
3. Io
4. 2 db Hel
5. Shael
6. Ort, Nef
7. Shael
8. Dol
9. Ral
10. Shael
11. Ral, Eth
12. Ort, Dol
13. Amn
14. Tal
15. Tal, Sol
16. Shael, Thul
17. Eth
18. El
19. Amn, Ral
20. Fal

Sajnos Tir nem esett, de azért ne bánkódjatok nagyon :D

Megnyitó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Legyen ez a felület a Diablo sorozat helye.
Diablo1, Diablo2, Diablo3 és Trinity Duel, valamint az összes későbbi, a játékhoz kötődő bajnokság.

(Egyenlőre nem tartom fontosnak a D2-t és a D3-t külön fórumba helyezni, de ha később igény lesz rá, szétválasztjuk őket.)

Új hozzászólás hozzáadása

Fórum: Képgaléria

Diablo screenshot

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Archie

Jéé, megvan lefotózva a JAH? :D Asszem abból a trapped soul-ból poppintottam ki, alig voltunk meglepve :D

Megnyitó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Minden képgalériából származó képpel kapcsolatos vélemény, ötlet, vagy egyéb gondolat itt kapjon helyet.

Új hozzászólás hozzáadása

Fórum: Egyéb játékok

Megnyitó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Minden egyéb játékkal kapcsolatos beszélgetés (a Diablon kívül) itt kapjon helyet.
Warcraft3, Dota, Starcraft, Minecraft, Age of Empires sorozat, Haxaball és egyebek.

(Amennyiben később igény lesz rá, a dominánnsabb játékok külön fórumot kaphatnak, azonban egyenlőre úgy vélem, ezek a kisebb témák megférnek egy helyen, hogy ne legyen túl sok Fórum az oldalon.)

Új hozzászólás hozzáadása

Fórum: Szórakozás

Megnyitó

Dátum: 2012.06.30 | Feladó: Lino Natsumi

Teszt fórum.
Linkek, viccek és egyéb humoros dolgok helye.

Új hozzászólás hozzáadása